Knjiga utisaka

ilustracija_happywall

 

 

Pohađam Skype časove već 5 meseci. Jako sam srećna zbog toga! Značajno sam popravila znanje engleskog jezika. Ranije sam pohađala tradicionalne kurseve ebgleskog jezika, ali Skype časovi su mi pružili više znanja. Zadovoljna sam svojim predavačem. Ja imam troje dece i Skype časovi su mi zgodni i štede moje vreme. Svima bih preoporučila Skype časove.

                                                                                                                                                                                            Lena Filippovsky (Rusija)


 

Uprkos činjenici da nisam imala puno Skype časova sa vama, moram da priznam da je to bilo sjajno iskustvo za mene. U junu sam išla na kurs pripreme za IELTS. U početku sam sumnala da će ova metoda biti efikasna- ipak su časovi online i bez pravog kontaktra sa predavačem, ali posle mog prvog časa prestala sam da sumnjam. Profesionalizam, vesela i prijateljska atmosfera je ono što izdvaja ove Skype časove. I, naravno, moji IELTS rezultati su to i potvrdili (Reading, 8.5; Listening – 8,5; Writing – 7; Speaking – 8). Preporučila bih Skype časove svim svojim prijateljima i želim sve najbolje vama i vašoj školi!

                                                                                                                                                                                                    Olga Petri (Velika Britanija)


 

Pišem vam povodom Skype časove sa mojom profesoricom Goranom Ferizović. U toku mog boravka u Beogradu imali smo časove u školi a sada, zato što sam se ja preselila, nastavili smo da imamo časove samo putem Skype-a. Moram da priznam da su oba načina predavanja vrlo efikasna. Gorana je odgovoran predavač i ona jasno objašnjava materijal. Mi koristimo samo engleski jezik na časovima zato što je moj maternji jezik ruski. I, što je najvažnije, časovi nisu dosadni. Ja stvarno uživam u našem zajedničkom radu i radujem se saradnji i ubuduće. Rado bih preporučila Goranu kao profesionalnog predavača kolegama i prijateljima koji žele da uče srpski jezik.

                                                                                                                                                           Vladislava Tishkova (Rusija)

 


Iako smo tek na pocetku, moram da priznam da sam jako zadovoljna. Časovi su zanimljivi, profesorka je prijatna, profesionalna, i super objašnjava.

                                                                                                                Zorana Kusaković (Francuska)


Sve pohvale za Vasu školu, Skajp časove i moju profesoricu Goranu.

Anna Chrtanova (Srbija)


Časove u Centru za strane jezike “NSCOOL” preko Skypa pohađam od maja 2011. Engleski sam do tada učila u skoli, kroz individualne casove jezika i u specijalizovanim privatnim školama engleskog jezika u vecim i manjim grupama. Moglo bi se reći da imam mnogo iskustva u učenju jezika sa različitim nastavnicima i programima, a i sama se bavim edukacijom. Pišem ovo zato što sam istinski obradovana što postoji mogućnost da se jezik uči ovako ozbiljno i intenzivno, a da ne napuštate svoju sobu i gubite vreme na transport do škole i dobijete maksimalno iskorištene individualne casove. Pored toga materija je prilagođen mojim interesovanjima i profesionalnim potrebama na neočekivano kvalitetan način, nastavnica je ne samo kompetentna za svoj posao, nego se sa razumevanjem i posvećenjem bavi materijom koja me interesuje, a koja je specijalizovana i usko profesionalna. Moje znanje se precizno prati odgovarajucim gramatičkim objašnjenjima i vežbama, i na moje traženje pojačava ili usmerava. Sve u svemu, najbolji časovi engleskog do sada!

Višnja Petrović (Srbija)

_____________________________________________________________________________________________

Izabrala sam Skajp časove zato što nemam mnogo slobodnog vremena i najjednostavnije mi je da učim od kuće jer time mnogo štedim vreme. Mislim da je to sjajno i svima sam preporučila od prijatelja koliko je to dobra stvar, jer zaista nemam vremena da idem na časove a mnogima tako nešto isto odgovara. Mislim da su knjige super jer je sve jednostavno, sažeto i  korisno. A o profesorici Maji mislim da je ne za desetku nego za dvadeseticu!

                                                                                       Branka Prica (Srbija)

               _______________________________________________________________________________________________

 

Učim engleski jezik na ovaj način zato što smatram da je to veoma korisno. Ne moram da idem u školu pa tako trošim manje vremena i ostaje mi više slobodnog vremena. Primetio sam da je moje znanje engleskog svakog dana sve bolje i ja ću nastaviti da učim engleski jezik na ovaj način. Sviđaju mi se moji predavači i časovi su baš zabavni.

 

                                                                                                                                                                                                   German Egorov (Rusija)

             ______________________________________________________________________________________________

Trenutno boravim u inostranstvu i Skajp mi je najpogodniji način da usavršavam engleski. Živimo u eri novih tehnologija i mislim da ih treba iskoristiti. Časovi su interesantni jer imam sjajnu profesorku. Profesorka mi je jedno milo biće, jako prijatno i  posle  svakog časa se osećam radosno. Spremna je da prihvati nove izazove i da izađe iz okvira standardnih kurseva i prilagodi se mojim potrebama. Uvek se detaljno priprema za čas i smatram da ima vrlo profesionalan pristup radu. Za samo nekoliko časova  ostvarili smo odličnu interakciju što je meni jako važno prilikom pohađanja časova stranog jezika. Knjige su pun pogodak, upravo ono što mi treba i što mi pomaže da savladam akademsko pisanje.

                                                                                            Zorana Stojanović (Holandija)

______________________________________________________________________________________________

Izabrao sam da učim srpski jezik preko Skype-a zato što je to jeftinije, časovi su privatni i ne trošim vreme na put do škole. I mogu da pričam sa profesorom kome je srpski maternji jezik.

                                                                                                                                                                                                 Andrey Basov (Rusija)

_________________________________________________________________________________________________

Prednosti ovakvog načina učenja su: fleksibilan raspored, knjige u elektronskom formatu, prilike za vežbanje konverzacije na času sa predavačem, individualan pristup, profesionalan i prijatan tim. Jedina mana je odsustvo mimike i gestikulacije pošto se ne koristi kamera, ali možda ovo i nije tako važno :)

                                                                                                                                                     Meldenberg Aleksey Nikolaevich (Rusija)

_____________________________________________________________________________________

Skajp časovi mi deluju mnogo zgodnije nego da idem u neku školu na časove. Baš sam zadovoljan ovim načinom rada zato što  znam kako su neki moji drugovi prošli koji su išli u neke druge škole i sada ništa ne znaju. Mislim da je produktivno i da ne gubim mnogo vremena na odlazak na čas. Meni se sviđa što uz knjigu dobijem i audio fajlove a u knjigama se nalaze  savremeni tekstovi, npr. o nekim poznatim ličnostima. Samo su testovi ponekad teški i iznad mog nivoa.

                                                                     Igor Kaskić (Srbija)                                         

_________________________________________________________________________________________________

 Zaključila sam da mi vremenski više odgovara da imam časove preko Skajpa i mislim da ću do daljnjeg nastaviti tako. Mnogo mi  je zgodnije da učim od kuće jer mi to ne oduzima vreme da odem do škole i da se vratim. Ovako odradim čas i nastavim sa svojim obavezama, pa mislim da je to mnogo praktičnije. Imam najboljeg profesora, a način rada je savršen. Ja sam prezadovoljna.

                                                                                         Lidija Popović (Srbija)

_____________________________________________________________________________________________

 

Izabrala sam ovaj način učenja zato što je srpski vrlo retko u ponudi u Nemačkoj. Nije lako naći predavača za srpski u Nemačkoj. Što se kvaliteta tiče za mene nema razlike između učenja preko skajpa i „normalne“ nastave. Mislim da je vrlo praktično. To što može da se radi od kuće je velika prednost.  Mislim da je Jelena odličan predavač, usklađuje nastavu individualnim potrebama.   

                                                                                                                                                                                                Jutta Unser (Nemačka)

______________________________________________________________________________________________________

Sada sam se prvi put susrela sa nemačkim jezikom, ali zahvaljujući mom predavaču, a naravno i Vašoj školi, imam želju da i dalje nastavim da pohađam ovaj kurs i da učim. Moj predavač, Jelena Vukmanović, je najbolja osoba za ovaj posao. Voli ovo što radi i to se oseća. Sve nejasnoće koje imam u vezi sa nemačkim jezikom lako rešava. Zbog nje još više volim ovaj jezik. Srećna sam što imam mogućnost da radim sa njom. Hvala vam. Želim vam veliki napredak i sreću u ovom poslu. :)

Petra Kecojevič (Srbija)

_______________________________________________________________________________________________________

S obzirom na to da nisam video nemački jezik više od 15 godina, jako sam zadovoljan onim što sam do sad naučio. Materijal je zaista dobar i koristan, a neke od ilustracija u knjigama su presmešne. Ali u najpozitivnijem smislu.  Online materijal mi se jako dopada, zabavan je i doprinosi napretku u učenju. Tatjana Karg je odličan predavač i vrlo pozitivno utiče na moju motivaciju da savladam jezik. Sviđa mi se pristup koji ima i zasigurno ću nastaviti da učim nemački jezik sa njom.

                                                                                                                                Aleksandar Kesić (Ujedinjeni Arapski Emirati)

____________________________________________________________________________________________

Veoma sam zadovoljna, uspela sam da nakon samo 2 časa skupim hrabrosti da razgovaram na engleskom sa strancem. Na času ima prostora za razgovor o svakodnevnim temama. Neda je veoma komunikativna i uz njenu pomoć sam uspela da pokrenem učaureno znanje. Učinila je da mi časovi engleskog postanu neka vrsta zabave i uživanja, a ne obaveza. S obzirom na potpuno ispunjenje mojih očekivanja, čak i više od toga, preporučiću svojim prijateljima i kolegama Vašu školu i Skajp časove stranih jezika.

   dr Nataša Jovčić (Srbija)

            ______________________________________________________________________________________________

Zahvaljujući profesorki Jeleni Vukmanović, uspeo sam konačno da progovorim lepo nemacki i da razrešim silne gramatičke nedoumice koje sam do sada imao. Do sada sam imao nekoliko profesora ali niko nije znao da prenese znanje i učini časove toliko interesantnim kao profesorka Jelena tako da mogu samo najbolje pohvale da uputim. Online materijal koji profesorka nalazi je više mego interesantan. Svaka pohvala školi i organizaciji casova.

                                                                                                                                                                                                        Veljko Nikolić (Srbija)

____________________________________________________________________________________________

Počela sam Skype kurs sa vrlo slabim poznavanjem francuskog jezika i uz pomoć dobre nastavnice vrlo brzo sam osetila poboljšanje. Sada dosta razumem. Još uvek imam malo problema sa izgovorom, ali sa svakim vežbanjem sve je bolje i bolje. Ja sam jako zadovoljna svojom profesoricom francuskog. Jako se dobro razumemo i super mi objašnjava sve što mi nije jasno, a pri tom ima pravi francuski naglasak tako da izgleda kao da pričam sa pravom Francuskinjom.

                                                                                                                                                                                                Jelena Simić (Švajcarska)

_____________________________________________________________________________________________

U toku Skype kursa nemačkog jezika sam mnogo napredovala u znanju jezika i jezik mi se čini mnogo bliži. Jako mi se sviđaju dodatni materijali koje smo koristili pored knjige. Online vežbe prosto teraju na rad i jako su efektne. Jelena je odlična. Ima jako puno znanja koje zna da prenese na veoma zanimljiv način.

                                                                                                                                                                                          Slađana Radenković (Srbija)

____________________________________________________________________________________________

Jelena je fantastičan predavač! Konačno mogu da razumem i koristim lokativ! Srpski jezik sada konačno počinje da ima smisla!

                                                                                                                                                                                                  Zora Generalovich (SAD)

____________________________________________________________________________________________

Mnogo mi je lakše da koristim nemački od kad idem na časove preko Skype-a. Marija je strpljiv i kompetentan predavač. Zadovoljan sam.

                                                                                                                                                                                            Dragan Stoičkov (Nemačka)

____________________________________________________________________________________________

Napredak je izuzetan. Sam kurs je prevazišao sva moja očekivanja. Do sada nisam imao iskustva sa učenjem online. Napredak je ostvaren zahvaljujući profesorici čija su stručnost, strpljivost i način na koji prenosi svoje znanje izvanredni. Profesorica Karg je prevazišla sva moja očekivanja.

                                                                                                                                                                                            Dragan Marinković (Srbija)

_____________________________________________________________________________________________

Jako smo zadovoljni napretkom. Knjige su odlične, kao i dodatni materijal koji nam pomaže da brže savladamo gradivo. Prezadovljni smo profesoricom Marijom- profesionalna, stručna i veoma prijatna osoba. Sve pohvale za vas i školu koju vodite- samo tako nastavite.

                                                                                                                                                                          Andrea i Marko Martinović (Srbija)

____________________________________________________________________________________________

Zahvaljujući časovima nemačkog preko Skype-a sve mi je jasnija upotreba određenih pojmova, razumem sve više, manje se bojim komunikacije tj. postajem sigurnija u svoje znanje. Materijal koji koristimo je dobro prilagožen mojim potrebama. Profesorica dobro objašnjava, strpljiva je, prijatna i dobro vodi čas bez praznog hoda.

                                                                                                                                                                                     Brankica Severović (Nemačka)

_____________________________________________________________________________________________

Počela sam od nule, nisam znala ni da se pozdravim na nemačkom. Vremenom moj rečnik postaje bogatiji time učenje sve zanimljivije. Sad već znam dosta reči, mogu da vodim neke jednostavne razgovore; mogu da se predstavim, kažem nešto o sebi, izrazim svoje mišljenje, čitam oglase za posao na nemačkom (razumem suštinu, a nepoznate reči u hodu prevodim). Profesorica Sonja je vrlo strpljiva. Lepo objašnjava, a kada mi nešto ide malo teže potrudi se maksimalno da mi objasni, nađe dodatne vežbice, ilustracije, tabelice. Veoma je ljubazna i trudi se da što pre odgovori na mejl, da što pre pregleda domaći zadatak. Časovi su zabavni, za sat vremena jako puno uradimo. Sve pohvale za nju.

                                                                                                                                                                                                 Svetlana Evetović (Srbija)

_____________________________________________________________________________________________

Luka je zaista mnogo napredovao. Prvobitna ideja je bila da nauči engleski kako bi mogao pohađati nastavu na engleskom u Kuvajtu. Ipak, odlučili smo da ga upišemo u prvi razred u Srbiji, ali smo nastavili sa časovima engleskog preko Skajpa.
Svaki čas sa nestrpljenjem ocekuje i vrlo smo zadovoljni.

                                                                                                                                                                                                Danijela Vukotić (Kuvajt)

_____________________________________________________________________________________________

Imala sam tek 6 casova, ali vec uspevam da ubacim u upotrebu ono malo znanja sto imam (da sklopim recenicu, postavim pitanje…) Sve pohvale za profesorku Tatjanu Karg! S obzirom na to da sam kurs A1 zbrzala pre dolaska u Nemačku, bilo mi je potrebno da neko krene intenzivno da radi sa mnom, ali da se osvrne i na sve “rupe” koje imam sa prvog nivoa (stvari koje nisam stigla da pređem ili ih nisam utvrdila). Ona to jako lepo radi, vrlo brzo je pronašla gde škripi i forsira me da te stvari vežbam, a na novo gradivo prelazimo postepeno. Jako sam zadovoljna i definitivno ću je preporučiti svojim prijateljima koji pozele da uče nemački =)

                                                                                                                                                                                                      Hana Ćelap (Nemačka)

____________________________________________________________________________________________

Kurs je odličan i svima bih ga preporučila. Gorana je veoma profesionalna. Ne dozvoljava da se čas pretvori u obično ćaskanje već rad i konstantan rad. Takođe sluša i sugestije tako da ukoliko učenik pokaže još neka interesovanja nije nikakav problem. Uvek je tu da pomogne da učenik lakse snađe i nađe bolji i lakši izvor bilo da želite da prosirite fond reci, bilo da vežbate gramatiku i sl.

                                                                                                                                                                                                               Maja Šibul (Srbija)

_____________________________________________________________________________________________

Profesorica Sonja izuzetno motiviše i insistira na interaktivnosti koja puno znači u napredovanju. Mislima da sam ostvarila jako dobar napredak u svom poznavanju nemačkog jezika.

                                                                                                                                                                                            Nevena Bezbradica (Srbija)

_____________________________________________________________________________________________

Moj novi kurs je tek počeo. Završila sam već jedan kurs nemačkog kod vas online i bila sam jako zadovoljna, pa sam nastavila sa učenjem. Moj predavač je Sonja i prezdavoljna sam njenim radom. Vrlo je strpljiva, ume da prenese znanje i ima razumevanje za mene u određenim situacijama s’ obzirom da imam malo dete. Dodatni materijal je odličan i zanimljiv!

                                                                                                                                                                                                        Milena Divjak (Srbija)

____________________________________________________________________________________________

Knjige kao i dodatni materijal u toku kursa su odlični i zanimljivi. Profesorka nemačkog Sonja ima profesionalan pristup radu. Zalaže se i trudi da prenese znanje! Hvala na saradnji!

                                                                                                                                                                                      Viliam Nagy (Velika Britanija)

_____________________________________________________________________________________________

Predavač je odličan. Jako mi se sviđa što mi omogućava da naučim i shvatim više od okvira predviđenog knjigom za moj nivo. Vrlo sam zadovoljan časovima. Hvala puno!

                                                                                                                                                                                                     Bojan Gujaš (Nemačka)